Osebna vozila


Poltovorna vozila


Terenska vozila


Pravočasno si priskrbite zimske gume

Minuli vikend je sneg presenetil marsikaterega voznika. Novozapadli sneg je povzročil veliko škode in spravil veliko voznikov v slabo voljo.

Zimske gume je zakonsko potrebno imeti na vozilu 15.11.. Prav tako mora biti vozilo ob tem datumu opremljeno s polno zimsko opremo. Mnogi se sprašujete, kaj sploh sodi med zimsko opremo. Seveda so na prvem mestu zimske gume. Lahko načeloma vozite tudi z letnimi, ki imajo najmanj 3,0 mm profila, v avtomobilu pa morajo biti prisotne tudi snežne verige. Poleg zimskih gum sodita med zimsko opremo tudi strgalo za led in metlica.

Goodyear Michelin
Sava Barum

V primeru zimskih razmer na cesti, pa je potrebno na vaš avto namestiti zimske gume tudi pred 15.11., če seveda pride do takih vremenskih pogojev. Z neopremljenim vozilo se nikakor ne odpravljajte na cesto, saj tako ogrožate sebe in ostale udeležence v prometu.

Vsem, ki na svojem vozilu še nimate zimskih gum svetujemo, da si zimske gume zagotovite čim prej. S tem si boste zagotovili tudi bolj varno vožnjo v cestnem prometu. Preglejte si stran in poiščite zimske gume za vaše vozilo. Pri izbiri bodite pozorni na vse dimenzije, katere je potrebno upoštevati pred nakupom. To so širina, presek in premer pnevmatike.

Ponujamo vam pestro izbiro zimskih gum priznanih proizvajalcev. Primerne za vaše vozilo, si lahko izberete tukaj.